Μετά από την διαδρομή που έκανε το μπροσουράκι τους τελευταίους 9 μήνες από χέρι σε χέρι και από inbox σε inbox ήρθε η ώρα να το ανεβάσω και εδώ για “εύκολη” πρόσβαση και καταχώρηση στο ιντερνετικό υπεραρχείο, ήρθε η ώρα να αφεθεί στη λήθη του διαδικτύου.
Αιωνία του η μνήμη!
Συγνώμη για τα λίγα αντίτυπα που τύπωσα αλλά αυτά τα λεφτά είχα. Την επόμενη φορά θα το οργανώσουμε καλύτερα μαζί (θα ζητήσω λεφτά δηλαδή).
Για την χρήση του ο συντάκτης δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες μετά την απομάκρυνση από το “ταμείο”.
Το κατεβάζετε και το διαβάζετε σε αυτό το λινκ:
5+1 αναγκαίες διευκρινίσεις για την ταξική ανάλυση (Black Athena) – Αντίγραφο
1. Ζαπατίστας: “είμαστε στρατιώτες για να πάψουν να υπάρχουν στρατιώτες”
2. Γυναίκες ζαπατίστας: “δεν θέλουμε να έχουμε το “δικαίωμα” να παντρευόμαστε όποιον θέλουμε. Δεν υπάρχει στις γλώσσες μας η λέξη “δικαίωμα”. Θέλουμε να έχουμε τη συνήθεια να παντρευόμαστε όποιον θέλουμε. Όπως και θέλουμε να έχουν οι άντρες τη συνήθεια να μαγειρέυουν ή να ξεσκατίζουν τα παιδιά. Τότε και έτσι θα είμαστε σύντροφοι οι άντρες και οι γυνάικες… Όταν οι σύνηθειές μας αλλάξουν….
3. ?Ταξική συνείδηση”? Μήπως καλύτερα “συνείδηση της τάξης”? Κι ας λέει ο Μαρξ και όλοι οι άλλοι που μας καθόρισε… Έχοντας συνείδηση της τάξης μου μπορώ να βρω κοινά συμφέροντα και να αγωνιστώ γι’ αυτά με άλλες και άλλους που δεν ανήκουν στην τάξη μου… Αν έχω ταξική συνείδηση θα είμαι αιώνια αντίπαλη με την άλλη τάξη που (πέρα απο τον Μαρξ που τα ήξερε όλα) ο θεός (που δεν υπάρχει) και η ψυχή της ξέρουν αν αυτοορίζεται σαν τάξη στο σύνολό της… Άσε που στην περίπτωση της εργατικής τάξης θέλει να αναριχηθεί στην άλλη τάξη, καθόλου δε της αρέσει να είναι εργατικη τάξη… ?Και γιατί να της αρέσει άλλωστε? Σεν ποιον αρέσει να ορίζεται σαν αιώνια υποτελής?
4.